Maak ons blij

Wie houdt er nu niet van Tiramisu? Hét Italiaanse dessert bij uitstek. Wij zijn er in ieder geval groot fan van. Als het gaat om tradities is Italië een land dat erg gesteld is op tradities. Net als onze Marketing Manager. Deze trakteert iedere verjaardag trouw zijn Tiramisu! Hierbij zijn heerlijke recept:

Ingrediënten:
2 kopjes sterke koffie/dubbele espresso | Amaretto (hoeveelheid naar smaak) | 500 gram mascarpone | 3 eieren | 150 gram suiker | 2 pakken lange vingers | cacaopoeder ter garnering | Chocolade saus (bijvoorbeeld Tovla) | een grote rechthoekige of vierkante schaal (dit is makkelijk met lange vingers).


De bereiding:
Zet sterke koffie, laat dit afkoelen en meng dit met de Amaretto. Giet het in een diep bord. Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte kom. Klop de dooiers op met de suiker tot een romig mengsel. Roer de mascarpone er doorheen. Als de crème glad is voeg je hier voorzichtig de geklopte eiwitten bij. Doop de lange vingers in het diepe bord (met koffie en Amaretto) en bedek de schaal met een laag lange vingers met de suikerlaag naar boven. Verdeel 1/3 van het mascerponemengsel over de lange vingers. Bedek dit weer met een laag (gedoopte) lange vingers. Over deze laag kan een laagje Chocolade saus gegoten worden, naar smaak. (dit is niet traditioneel, maar wel lekker). Verdeel hier 1/3 van het mascerponemengsel over de lange vingers. Bedek dit weeer met een laag (gedoopte) lange vingers. Verdeel het laatste deel van het mascperonemengsel over de lange vingers. Doe wat cacao in een (thee-)zeefje en bestrooi de tiramisu met een laag cacao. Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat dit minstens 3 uur in de koelkast staan.