Ruffles: een romantische en stijlvolle twist

Ruffles zijn helemaal de trend dit seizoen en dit is ons ook bij College Style zeker niet ontgaan. Welke artikelen zijn leuk met ruches? Hoe stijl je een item met ruffles? En vooral, wat is jouw nieuwe favoriete item met ruches? Lees het allemaal hier en kom erachter!

Oorsprong van de ruffle

Wat is een ruche/ruffle?

Een ruche wordt gezien als een sterk gerimpelde versiering langs boorden en zomen van een kledingstuk. Een ruffle wordt vaak gemaakt van een strook textiel, kant of lint. Daarna wordt hij aan één kant sterk samengetrokken of geplooid en wordt dan bevestigd aan een kledingstuk. 

Vraag je je af wat het verschil is tussen ruffles en ruches? Dan hebben we goed nieuws, dit is er namelijk niet! Ruffles is simpelweg de engelse vertaling voor ruches en kunnen dus allebei voor hetzelfde gebruikt worden. 

Wanneer verscheen de ruche?

De ruffle verscheen voor het eerst in de 15e eeuw op kledingstukken die bijeen gehouden werden met een koord. Vervolgens evolueerden dit naar de losse molensteenkragen die in de 16e eeuw gedragen werden. Tegenwoordig is de ruffle niet meer weg te denken in het modebeeld.  

Welke artikelen zijn er met een ruche?

Er zijn ontelbaar veel items met ruffles. Blouses, truien, rokken, jurken, broeken, noem maar op! Welk item kun je het beste wanneer dragen: 

  • Blouses met ruffles voor een zakelijke uitstraling

Blouses met ruffles zijn natuurlijk super leuk en hebben een meisjesachtig en vrouwelijk karakter. Draag hem met een stoere jeans eronder of juist met een mooie rok voor een chique look. Blouse Ruffle, Blouse Vesa en Blouse Fun (Dots) van het merk Beau Basics hebben leuke ruffles en zijn goed te combineren met een mooie NickJean broek of rok. 

  • Truien met ruffles voor een romantische twist

Wij vinden het heerlijk als de tijd van truien weer aangebroken is. Niks zo fijn als een lekkere warme, zachte trui tijdens de koude dagen! Toch kan een trui op een broek vaak een 'simpele look' geven. Met een mooie trui met ruffle zoals Pull Amber van het merk Emma zal dit niet van toepassing zijn. Deze trui heeft namelijk super leuke ruches bij de schouders wat jouw outfit een romantische en stijlvolle twist geeft. Daarnaast is hij ook nog eens verkrijgbaar in 2 kleuren!

Ook jurken en rokken zijn enorm leuk met een ruffle. Ben je niet bang om op te vallen? Draag dan ruffle op ruffle, maar zorg er dan wel voor dat je benen een beetje zichtbaar blijven zodat je vormen niet helemaal verdwijnen onder de kleding. 

Hebben wij je al overgehaald om een item met ruffle te dragen? We hopen het wel, maar we voegen ook nog wat sfeerfoto's toe voor een echt goed beeld van de ruffled items! PS: Ruches zijn ook enorm leuk te combineren met een pofmouw.  

 

Je bent succesvol ingeschreven!
Deze e-mail is al geregistreerd
ico-collapse
0
Recent bekeken
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top