Welke figuur type heb ik? Kom er achter in deze blog!

Zandloper, Peer, Appel en nog veel meer figuren die misschien wel jouw lichaam omschrijven. Maar hoe weet je nou welk figuurtype je hebt? Je leest het in deze blog! Daarnaast geven we je ook advies en tips over welke kleding je het beste kan dragen bij jouw figuurtype. 

Waarom is het belangrijk om te weten welk figuurtype je hebt?

Voorkom miskopen

Veel vrouwen weten niet welk figuurtype ze hebben. Toch is dit wel heel fijn om te weten. Je weet op deze manier namelijk beter welke kleding je mooi zal staan, wat uiteindelijk veel miskopen voorkomt en je meer zelfvertrouwen geeft! 

Soorten figuurtypes

Er bestaan 6 types die jouw figuur kunnen omschrijven, dit zijn: 

  • Zandloper (X)
  • Appel (O)
  • Peer (A)
  • Rechthoek (H)
  • Acht figuur (8)
  • Omgekeerde driehoek (V)

Zandloper (X)

Bij een zandloper figuur zijn de heupen en schouders ongeveer even breed en zijn je taille wat smaller. Die taille die je hebt kan je benadrukken, dit doe je door aansluitende kleding te dragen. Doordat je zeer vrouwelijke vormen hebt kun je met een pak een stoerdere look maken. Zorg er dan wel voor dat deze mooi aansluit.

Appel (O)

Bij een appel figuur zit het meeste volume bij de taille, maar zijn je benen je grote trots. Trek daar de aandacht naartoe door een broek aan te doen met een print of een leuke kleur, of door een wat kortere rok aan te doen. Om wat minder de nadruk op de bovenkant te leggen kun je een wat rustigere top met geaccentueerde taille proberen.

Peer (A)

Met een peren figuur is je boven lichaam smaller dan je onderlichaam. Om de verhouding tussen het onderlijf en het bovenlijf in evenwicht te houden wil je de nadruk meer gaan leggen op de bovenkant. Doe dit met een opvallende top en een wat donkerdere broek of rok. Iets als schoudervullingen of pofmouwen zullen bij dit figuur prachtig staan! 

Rechthoek (H)

Met een rechthoek figuur zijn de schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Om de vrouwelijke vormen dan wat meer aan te zetten zou je de nadruk wat meer op de heupen en schouders kunnen leggen. Dit doe je met blouses die opvallende of grote schouders hebben, gecombineerd met een high waist broek of rok. Bij jurkjes zou je kunnen zoeken naar een jurk die strak zit in de taille en uitloopt in de heupen.

Acht figuur (8)

Dit figuur lijkt veel op het zandloper figuur. Het verschil is alleen dat het breedste punt van je heupen veel hoger zit, net onder je taille. Je hebt dus een smalle taille en je heupen en schouders zijn ongeveer even breed. Met het acht figuur heb je vaak veel rondingen. Hier mag je trots op zijn! Met een lichte top zorg je ervoor dat de aandacht meer naar je bovenlichaam wordt verplaatst. Ook een horizontale lijn zorgt ervoor dat je taille geaccentueerd wordt. Draag bijvoorbeeld een broek met rechte pijpen voor een verticale lijn. 

Omgekeerde driehoek (V)

Bij een omgekeerde driehoek figuur zijn de schouders breder dan je taille en heupen. Doordat je schouders wat groter zijn, wil je de nadruk meer gaan leggen op de heupen. Dit doe je door rokken of jurken te dragen óf broeken die wat lager op de heupen vallen. Als je een top draagt met een V-hals lijken de schouders wat minder breed.

Hoe zie ik welk figuurtype ik heb? 

Vind je het lastig om te zien welk figuur jij hebt? Ga eens voor de spiegel staan en bekijk dan welk figuur het beste bij jou past. Als je nog steeds twijfelt kun je altijd nog met een meetlint je schouders, taille en heupen opmeten. Wil je graag advies over wat het beste bij jouw figuur past? Kom dan gezellig een keer langs in een van onze 11 winkels. Onze medewerkers weten jou perfect te adviseren! 

Je bent succesvol ingeschreven!
Deze e-mail is al geregistreerd
ico-collapse
0
Recent bekeken
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top